[O2] Problem z klimą - nie załącza się sprężarka

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gaetsby
    Classic
    • 2007
    • 30

Nie wiem czy kombi nie fajniejsze od liftbacka?
  • aldam
    L&K
    • 2006
    • 1036

Witam,

Długo mnie nie było tutaj na forum. Czeszka działała bez problemów do ostatniego tygodnia.

Mam problem z klimą.
    W sierpniu 2011 r. klimatyzacja przestała chłodzić. Podjechałem do jakiegos serwisu klimatyzacji i okazało się , ze stan czynnika chłodzącego jest zerowy.
    Nabiłem więc na nowo klimę i za ok 7 dni podjechałem na sprawdzenie czy pod lampą nie widać jakiś wycieków (to był czynnik z kontrastem). Nie nie znaleziono.

W kwietniu 2012 klima znów nie działa. Podobnie jak ostatnio - stan czynnika zerowy.
    Tak samo brak stwierdzonych wycieków.

Klima działała przez 1 miesiąc dobrze jednak w zeszłym tygodniu zaparkowałem samochód i po 15 minutach odpaliłem ponownie i po włączeniu klimy nie włącza się sprężarka, nie słychać tego charakterysycznego dźwięku załączanej sprężarki.

Podjechałem do serwisu i niby czynnik jest w układzie. To w takim razie co może być przyczyną ?
    I druga sprawa gdzie mogą być wycieki skoro nic nie widać pod lampą?

Proszę o radę gdzie szukać rozwiązania.
    Może macie namiary na jakiś sprawdzony serwis klimatyzacji w Warszawie?

Z góry dzięki.
    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

admina proszę o zamykanie takich tematów jak się da, a ten z linka podwiesić albo nie wiem co, bo ciepło się robi i dziennie przybywa kilka tematów o klimie
      a po co burdel robić :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...